Forælder-barn terapi

Til dig, der er voksen og gerne vil have et bedre forhold til din mor eller far.

Fordi det fylder. Måske fordi du længes efter at blive set og forstået. Og respekteret. Fordi det måske er som om mor eller far ikke helt hører dig,- at du får indtrykket af at hun/han får trumlet henover dig uden at se det. Måske du selv har fået børn, og du synes det er svært at opleve dine forældre med dem,- måske de ikke helt hører dem, eller kommer til at give dem for meget eller for lidt og bliver grænseoverskridende eller svigtende. Måske får du tanker om at du bliver nød til enten at afbryde kontakten eller at finde dig i noget, som du har fået nok af. Og som måske er med til at give dig en adfærd, som du ikke har lyst til. Det kan være du føler dig styret af noget usynligt; noget, der er større end dig. Måske du gang på gang beslutter dig for ikke at blive vred næste gang, ikke at blive ked af det, ikke at klappe i som en østers, eller ikke at gå væk derfra i afmagt eller at ignorere mor eller far,- men at du alligevel kommer til det…og det gør dig vred på dig selv, ked af det og måske magtesløs.

Jeg vil gerne hjælpe dig til at blive frigjort af de mønstre og at reagere og være med (dig selv) og med din mor eller far på den måde, du længes efter.

Det kan vi gøre sammen dig, din mor/far og mig eller du kan komme alene,- du er nemlig ikke afhængig af hverken mor eller far, for at kunne få den væremåde, du selv har det godt med.

 

Til dig, der er forælder og har en voksen datter eller søn, som du gerne vil have et andet forhold til.

Måske oplever du at du trænger dig på, eller at du ikke er der nok eller på den ”rigtige” måde. Måske oplever du, at du ikke kan gøre ”rigtigt” og at lige meget hvad du gør, så ender det med at virke forkert eller utilstrækkeligt, og måske får du skældud af din datter eller søn, eller bliver afvist eller nedgjort, eller måske du kommer til at gøre dem kede af det? Og måske oplever du hans/hendes reaktion lidt uretfærdig?.

Måske oplever du at din søns eller datters måde at være i livet på, piner dig; måske de ikke trives så godt, som du havde håbet for dem og som du inderligt ønsker for dem og måske de tager nogle valg, du kan se ikke er gode for dem.

Det kan også være du er blevet bedsteforælder og dit barns måde at være mor eller far for egne børn på, gør ondt på dig, og du oplever det er svært at være i; for du kan ikke rigtigt sige noget, og det gør ondt at lade være. Måske du er bange for at dit barn afbryder kontakten med dig, hvis det ikke bliver anderledes, eller hvis du siger din mening?. Eller måske du selv har fået tanken, at du er nød til at bryde kontakten, fordi dit barn trækker dig ned,- men at du ikke har lyst til at det skal være sådan? Måske længes du inderst inde efter, at I kan have det godt sammen, grine sammen, være der for hinanden og nyde hinandens selskab?

Jeg vil gerne hjælpe dig med at finde den rigtige vej for dig og jer. Det kan være I vil komme her sammen og det kan være du kommer her på egen hånd. Du er nemlig ikke afhængig af din søns eller datters deltagelse, for at jeres forhold kan blive bedre.

 

At komme i forælder-barn terapi kan gøre en kæmpe forskel for din og jeres trivsel.

Både for hvordan I har det med jer selv og med hinanden. Og for hvordan I er at være sammen med for resten af familien.

Det kan også gøre en stor forskel for hvordan i hver især har det med andre, fx venner, veninder, kollegaer, bekendte. Hvordan I oplever jer selv i denne relation påvirker (og styrer) jeres følelsesmæssige reaktioner med andre mennesker og med opgaver fx på arbejdet. Det kan godt lyde af store ord og måske også være lidt provokerende. Du ER dig selv og selvstændig med egne tanker, følelser og prioriteter. Du er påvirket af mange forskelige erfaringer og faktorer, der er med til at gøre dig til dig. Én af de mest dominerende faktorer er din selv-oplevelse i relationen til mor eller far og din selv-oplevelse som mor eller far. Så det er i særdeleshed en relation, der er værd at tage sig af. Tager du dig af jer, tager du dig samtidigt af dig selv.

 

Vi kan ikke lave om på den anden. Men vi kan sikre os, at vi har det godt med vores egen måde at være på i forholdet. Og vi kan sikre os, at vi ser og forstår tydeligt, hvad vi oplever sammen, og at det vi reagerer på er hensigtsmæssigt og bæredygtigt for os og hinanden.

Og NÅR vi gør det, så kan der ske de mest fantastiske forandringer i relationen. Små bitte forandringer kan skabe nogle meget store resultater. Befriende resultater. Og styrkende. Det KAN lade sig gøre. Og det er ALDRIG for sent.

Ring (29911184) eller skriv til mig (stine-marie@rpp.dk) ; så går vi igang.

 

Kærlig hilsen

 

Stine Marie