Til forældre

Det her er til dig, der er mor eller far og til jer, der er forældre. Det er også til dig, der er alene med dine børn, enten fuldtid eller deltid. Det er også til dig, der er bonus mor eller -far for din kærestes børn og til jer, der er de voksne i en sammenbragt familie. (I det følgende kalder jeg jer alle sammen forældre).

Der er et utal af grunde til at forældre undersøger muligheden for hjælp. Men fælles for alle er en opmærksomhed på deres barns eller børns udvikling og trivsel. Og et ønske om at kunne sikre sig, at det kommer til at gå godt (igen).

Hvem henvender sig?

Forældre henvender sig fordi de er bekymrede for deres barns adfærd, udvikling eller trivsel og de vil gerne have nogle redskaber til at håndtere situationen eller at gøre det rigtige for deres barn. Ofte oplever forældre, at selvom de virkeligt prøver at hjælpe, så sker der bare ikke det, de forventede. Nogle gange endda det modsatte, og det giver en følelse af magtesløshed.

Nogle forældre henvender sig fordi de ønsker selv at organisere den hjælp familien får.

Nogle har ikke lyst til at få hjælp gennem de offentlige ydelser. Andre får hjælp, men ønsker noget mere og/eller noget andet.

Forældre henvender sig også for at sikre sig, at de gør det godt og at de er på rette kurs.

Nogle gange er det en form for sundhedstjek og andre gange er det forebyggende, fordi der er opstået en situation, som muligvis kunne blive svær for barnet; fx sygdom, dødsfald, skoleskift, flytning, ny søskende på vej og andet, der kan forventes at skabe en betydelig forandring i barnets liv.

Når vi får børn sammen bliver vores forskelligheder meget tydelige

Nogle forældre henvender sig også fordi de har meget forskellige måder at være forældre på og er uenige om hvordan man “bedst” er forældre.

Hvordan kan jeg hjælpe?

Jeg kan hjælpe jer som forældre til at skabe de bedste rammer for jeres barns udvikling og trivsel og deriblandt at tolke jeres barns signaler og behov.

Min opfattelse er, at det er jer som forældre, der bedst kan hjælpe jeres barn.

Det kan jeg hjælpe jer med.

For nogen er det svært at finde tid i dagstimerne og derfor tilbyder jeg også samtaler efter kl. 17.00 og hjemme hos jer.

Da behovene for hjælp er meget individuelle finder vi en løsning, der passer til jer, og det I har lyst til. Ring til mig for at høre nærmere på 29 91 11 84.

Med kærlige hilsener

 

Stine Marie